Araştırmalar, acı tatları algılama konusunda kadınların genelde erkeklerden daha iyi olduğunu birkaç yıldır biliyordu. Şimdiyse Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, bir insanın örneğin brokoli, Brüksel lahanası veya koyu çikolatada bulunan acı tada karşı hassasiyetinde etnisitenin de pay sahibi olabileceğini öne sürüyor. Test deneklerine acı bir bileşenin tattırıldığı iki çalışma, Danimarkalı ve Çinli insanların bu temel tadı farklı şekilde algıladığını gösteriyor. Sebebinin ise, bu iki grubun dil yüzeylerinde yer alan anatomik bir farklılıkla ilişkili olduğunu gösteriyor.
Kopenhag Üniversitesi Gıda Bilimleri Bölümü’nde çalışan profesör Wender Bredie: “Yaptığımız çalışmalar, Çinli deneklerin büyük çoğunluğunun Danimarkalı deneklere kıyasla acı tatlara karşı daha hassas olduğunu gösteriyor. Ayrıca, acı tat çıkıntısı ile papil olarak bilinen ve bir insanın dilinde bulunan küçük tümseklerin sayısı arasında da bir bağlantı olduğunu gördük.”dedi.
YORUMLAR