Diyarbakır’dan İtalya’ya uzanan lezzet: Kurutulmuş domates

Diyarbakır'dan İtalya'ya uzanan lezzet: Kurutulmuş domates

Diyarbakır’da hiçbir kimyasal madde bulunmayan organik domatesler, onlarca dönümlük araziye serilip kurutulduktan sonra İtalya'ya ihraç ediliyor. Diyarbakırlı çiftçi İsmail Mürselim tarafından yetiştirilen domatesler, İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti arasında yer alıyor.

04 Ekim 2020 - 15:04

Diyarbakır domatesi kurutularak İtalyan mutfağına girdi. Ege bölgesinde yıllardır çiftçilik yapan İsmail Mürselim, 8 yıl önce Diyarbakır'a gelerek 600 dönümlük alanda domates yetiştirmeye başladı. Yaklaşık 2 buçuk milyon liraya harcayarak domates eken Mürselim, domatesleri topladıktan sonra onlarca dönümlük alana serip kurutmaya başladı. Mürselim, elde ettiği ürünleri spagetti ve pizzalarda sos olarak kullanılmak üzere İtalya'ya ihraç etmeye başladı.



Diyarbakır topraklarında başlayan yolculuk İtalyan sofralarında son buluyor

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başakşehir'in konuğu PSG! Fransız ekibinde 5 eksik...
Başakşehir'in konuğu PSG! Fransız ekibinde 5 eksik...
Kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatılması kararı Resmi Gazete’de
Kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatılması kararı Resmi...