Faydası bol, rengi mor ekmek

Faydası bol, rengi mor ekmek

Japonya’da zorunlu olarak tüketilen ve rengiyle dikkat çeken ’mor ekmeğin’ Sivas’ta üretimine başlandı.

16 Ocak 2020 - 18:24

Japonya'da vatandaşların sağlıklı yaşam için vazgeçilmezlerinden olan mor ekmek, Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Sivas'ta bir fırın mor ekmeğin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için kolları sıvayarak üretime başladı. Mor meyve ve sebzelerin renk pigmentlerinden alınan antosiyanin maddesinden elde edilen mor ekmek, Sivaslılardan yoğun ilgi gördü. Mor ekmek, içerisinde barındırdığı mineraller ile vücutta oluşturduğu onarıcı etki ile öne çıkıyor. Mor ekmeğin hammaddesi olan mormiksin diyabet hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarları tıkanıklığı, böbrek yetmezliği başta olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı büyük başarılar elde edilmesini sağladığı belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MARMARİSLİ HATAYLILAR’IN SÜPER LİG SEVİNCİ
MARMARİSLİ HATAYLILAR’IN SÜPER LİG SEVİNCİ
İzmir Çeşme, şehidi için sessizliğe büründü
İzmir Çeşme, şehidi için sessizliğe büründü