KVKK’dan Whatsapp Hamlesi

KVKK'dan Whatsapp Hamlesi

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, yeni gizlilik sözleşmesi düzenlemesiyle tartışma yaratan WhatsApp hakkında inceleme başlattı.

12 Ocak 2021 - 13:41 - Güncelleme: 12 Ocak 2021 - 14:08

WhatsApp'ın yeni gizlilik politikası gereği kişisel bilgileri facebook ile paylaşacağını açıklaması hakkında Rekabet Kurulu'ndan sonra Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) da inceleme başlattı.

KVKK'dan yapılan açıklamada "Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir." denildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aydın’da düdüklü tencere can aldı! 1 ölü, 1 yaralı
Aydın’da düdüklü tencere can aldı! 1 ölü, 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kafe ve restoranlar için flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kafe ve restoranlar için flaş...