İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mağduriyet yaşayan herkesin Hemşeri İletişim Merkezi’nin (HİM) 444 40 35 numaralı hattını arayabileceğini söyledi.
İzmir’de yaşanan yağışlar sonrası açıklamalarda bulunan Soyer, "Altyapıda sıkıntılar var ama daha büyük sıkıntı iklim değişikliği. Saatte 70 kilo yağmurun düştüğü bir iklim biz hiç görmedik. Bu coğrafya böyle değildi" ifadelerini kullandı.
Mağduriyet Yaşayanlar İçin Hemşeri İletişim Hattı
212 meskende su baskını yaşandığını belirten Soyer, "Büyük bölümü Buca ilçemizde. Karabağlar, Bornova ve Konak'ta yaşandı. 444 40 35 hemşeri iletişim hattımız. Arkadaşlarımız telefonun başında. Kim hasar olduğunu söylüyorsa, sel nedeniyle sıkıntı yaşadığını söylüyorsa derhal ekiplerimiz yönlendiriliyor. Kimsenin sel felaketi nedeniyle mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz. Zararını giderecek elimizden ne geliyorsa yapacağız. Nakdi yardım eşya yardımı ne gerekiyorsa. Bize bildirilmemiş hasar varsa onları gidermek için hazırız. Selden geride mağduriyet bırakmayacağız. Buca’da 82 ihbar gelmişti. Sonra Karabağlar ve Bornova. 212 ihbarın ve su baskınının 82’si Buca’da. 7-8 ilçemizde daha ihbar aldık” dedi.
YORUMLAR