Yapıların yüzde 50 si riskli

Yapıların yüzde 50 si riskli

MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, ‘İzmir’deki yapıların yaklaşık yüzde 65’i kaçak ve gecekondulardan geri kalan kısmının da yüzde 50’si deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluşmaktadır

06 Eylül 2020 - 12:32

Müteahhitler Federasyonu İzmir’de yaptığı temaslarda önemli uyarılarda bulunuldu. Kent merkezinden geçen aktif fay hatlarının bulunduğunu belirten MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, ‘İzmir’deki yapıların yaklaşık yüzde 65’i kaçak ve gecekondulardan geri kalan kısmının da yüzde 50’si deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluşmaktadır. İzmir’de acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç var’ dedi

MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, deprem tehlikesi ve kentsel dönüşüme ilişkin bilgi alışverişinde bulundu. İzmirde gerek merkezi hükümet gerek yerel yönetimler gerekse de meslek odaları ve STK'ların beraberce örnek İzmir modeli oluşturması gerektiğine vurgu yapan Kahraman, ‘İzmir birinci derece deprem riski taşıyor. Kentsel dönüşüm olmazsa büyük bir afetle yüzleşebiliriz’ dedi

Mevcut yapı stoğunun dönüşümü için iş birliğine yapılması önem taşıyor. İzmir’deki yapıların yaklaşık yüzde 65’i kaçak ve gecekondulardan geri kalan kısmının da yüzde 50’si deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluşmaktadır. İzmir’deki depreme dayanıklı yapı stoku sadece yüzde 25 seviyesindedir. İzmir aynı zamanda 7 şiddetinde bir deprem üretebilecek 17 fay hattının merkezinden geçtiği riskli bir kenttir. Büyük riskler taşıyan İstanbul, Marmara Denizi’nden geçen 2 fay hattı üzerinde bulunmasına ve İstanbul’un kuzeyi ikinci derece deprem bölgesi olmasına rağmen İzmir, doğusundan batısına, kuzeyinden güneye birinci derece deprem kuşağındadır

#ege #izmir #inşaat #gayrimenkul #emlak #çeşme #alaçatı #sanayi #tarım #arsa #kentseldönüşüm #strateji #enerji #

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İstanbul’da kademeli mesai uygulaması başladı
İstanbul’da kademeli mesai uygulaması başladı
Bilim insanları bu meyve karşısında şaşkın
Bilim insanları bu meyve karşısında şaşkın