Yılın sadece 3 ayı yetişiyor: Kuşkonmazın faydaları

Yılın sadece 3 ayı yetişiyor: Kuşkonmazın faydaları

Birçok vitamini bünyesinde barındıran kuşkonmaz, yılın sadece 1-2 ayı yetişiyor. Bu aylarda kuşkonmaz tüketmenin sağlığa faydaları ise saymakla bitmiyor. Zengin vitamin içeriği ve afrodizyak özelliğiyle bilinen kuşkonmaz, özellikle hamilelerin folik asit ihtiyacı ve emziren annelerin süt üretimi için tüketmesi gereken...

17 Mayıs 2020 - 09:08

Kuşkonmaz, en verimli olarak mart, nisan ve mayıs aylarında yetişiyor. Kuşkonmazı en verimli aylarında tüketmek ise sağlığa birçok fayda sağlıyor. Magnezyum, fosfor, selenyum, çinko, sodyum, demir, bakır, kalsiyum, mangan gibi mineraller ve A,C, B6, K vitamini, tiamin, niasin gibi vitaminleri içeren kuşkonmazın 100 gramı sadece 20 kalori.Aydın’ın dağ köyleriyle özellikle Nazilli’de bolca bulunan ve tüketilen kuşkonmaz bitkisinin insan sağlığına faydaları da saymakla bitmiyor. Kuşkonmazın faydalarıFolik asit bakımından oldukça zengin.İdrar söktürücü özelliğinin yanı sıra, toksinler ve serbest radikalleri kendinde toplayarak dışarı atmaya yardımcı olur.Cinsel sorunlar yaşayan erkekler için afrodizyak etkisi yaratır.Güçlü bir antioksidandır ve vücutta oluşan iltihapla mücadele eder.Diyabete iyi gelir.Sindirim sistemini rahatlatır ve destek olur. Hazımsızlık, şişkinlik ve ödem atılmasına yardım eder. Bağırsak dostu probiyotik bakterilerin gelişmesini destekler.İçerdiği kalsiyum sayesinde kemikleri korur. Romatizma ve kemik ağrılarını giderir.Ruh sağlığına iyi gelir ve alzheimer tedavisinde etkilidir. Beyin fonksiyonlarını artırır. Kalp dostudur ve kalp krizi riskini azaltır. Artrit hastalıklarına iyi gelir.Kanı temizler ve kansızlığı olan kişileri tedavi eder.Erken doğum riskini azaltır ve folat, fetal ve embriyonik sinir hücresi oluşumlarını düzenlemeye yardımcı olması ile hamile kadınlar için önerilir. Ayrıca adet öncesi semptomların belirtilerini hafifletir.İçinde bulunan yüksek orandaki vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.  Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir.Cilt hastalıklarının tedavisinde etkin rol oynar.İçerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığına faydalıdır.Kolesterolü düşürür.Böbrek taşını tedavi eder.Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz.Üzerini baharatlayıp fırına vererek atıştırmalık da yapabilirsiniz.Kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymaya özen göstermelisiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in hesabından yapılan paylaşım istifa getirdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in hesabından...
Emrah Başsan'dan Acun Ilıcalı'nın kulüp satın alması hakkında itiraf!
Emrah Başsan'dan Acun Ilıcalı'nın kulüp satın alması hakkında...